Je hoort en leest het overal: tijd besparen is een belangrijk doel geworden in ons leven, samen met de vele andere doelen die we onszelf stellen. In 2017 is productiviteit, in al zijn vormen en maten, een onderwerp waar veel naar wordt gezocht, volgens Google Trends. Het aantal zoekopdrachten naar productiviteit op het werk is zelfs verdubbeld sinds 2008. Omdat we je graag helpen om tijd te besparen in de zoektocht naar deze artikelen over productiviteit, heeft het team van TimesUpp de interessantste conclusies uit de populairste artikelen van 2017 verzameld. We hopen dat de samenvatting van deze artikelen je tot nu nieuwe inzichten kan brengen. Samenwerking zorgt er voor dat je tijd verliest: Volgens een artikel van Inc. Magazine kan samenwerking zorgen voor middelmatigheid in plaats van dat je excelleert. Een onderzoek van Applied Psychology toont aan dat een werkomgeving waarin veel wordt samengewerkt er voor kan zorgen dat de beste werknemers (de vernieuwers en harde werkers) zich buitengesloten voelen. Vervelende situaties op het werk, zoals collega’s die iets achter hun rug om doen of het gebrek aan waardering, zorgen ervoor dat ze gedesillusioneerd raken. Dat gebeurt ook bij de topwerknemers die proberen om werken in teams te vermijden door veel vanuit huis te werken. Zij kunnen zich buitengesloten voelen, wat zorgt voor een hoge mate van ontevredenheid. (Dit artikel is maar liefst 55.700 keer gedeeld op Facebook.) Waarom houdt je hoofd van gestructureerde taken? Volgens dit artikel blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat je hersenen op zo’n manier werken dat je taken die je nog moet doet beter onthoudt dan de taken die je al hebt afgerond. Het op een nette manier bijhouden van een to-do-list, is volgens psycholoog Dr. David Cohen, een goede manier om je werk overzichtelijk te houden en het ook daadwerkelijk gedaan te krijgen. (Dit artikel werd 10.400 keer gedeeld op Facebook.) De ochtendroutine die er voor zorgt dat je meer dan 20 uur per week bespaart: Volgens Ron Friedman, een bekende organisatiepsycholoog en schrijver, zijn de eerste drie uur in de ochtend allesbepalend voor het verloop van de rest van de dag. Meteen als je wakker wordt, maken je hersenen verbindingen aan die je kunt benutten om optimaal te presteren. Als je de eerste drie uur van je dag inzet voor het afronden van belangrijke taken en afleiding uit de weg gaat, dan kun je een heleboel tijd besparen. (Dit artikel werd 6500 keer gedeeld op Facebook.) Hoe je het meeste uit je werkdag kunt halen: Dit populaire artikel uit The New York Times bestaat uit adviezen over diverse aspecten van werken. De belangrijkste aanbevelingen zijn als volgt. Voor een multitasker: afleiding vermijden is de sleutel tot verbetering. Voor als je last hebt van uitstelgedrag: neem verantwoordelijkheid voor je bijdragen aan projecten. Voor mensen die met computers werken: zoek naar technologie die je sneller laat werken in plaats van die je afremt. En tot slot, voor mensen die achter een bureau werken: het is belangrijk om je bureau opgeruimd te houden en om afleiding te vermijden. (Dit artikel werd 5900 keer gedeeld op Facebook.) 15 tools die je productiviteit verbeteren: Entrepreneur magazine heeft een heleboel productiviteitstools uitgeprobeerd en een selectie gemaakt. Sommige zijn vrij bekend, zoals project-management-tool Asana en notitie-app Evernote (beiden hebben een gratis variant). Anderen zijn wat onbekender, maar desondanks heel waardevol. Denk aan Pocket, waarin je artikelen kunt opslaan om ze later te lezen, en RescueTime, een applicatie om bij te houden hoeveel tijd je spendeert aan social media. (Dit artikel werd 3200 keer gedeeld op Facebook.)