App Annie, het bedrijf dat data en inzichten verzamelt over de markt voor apps, maakt dagelijks een rapport van de populairste mobiele apps per categorie per land. Het team van TimesUpp heeft op basis daarvan een lijst samengesteld van de tien meest gereviewde en best scorende apps voor automobilisten in België. Omdat we alleen de beste apps willen delen, behandelen we enkel apps die een minimale waardering van 4 sterren hebben in de Belgische App Store. Onze app TimesUpp is er daar één van; hij werkt perfect samen met de populairste navigatie-apps in deze lijst, zoals Google Maps en Waze. We hopen dat deze lijst je helpt om de beste apps te vinden voor gebruik in de auto. 1) Google Maps (9676 recensies, 4,5 sterren) Google Maps is waarschijnlijk de meest gedownloade navigatie-app ter wereld. De functies van deze app, zoals navigatie en satellietkaarten, zijn alom bekend. Er worden ook steeds nieuwe functies toegevoegd, zoals de mogelijkheid om afstanden te meten tussen twee punten op de kaart en het plaatsen van afbeeldingen op een locatie vanaf je smartphone. 2) Waze (7530 recensies, 4,5 sterren) Waze is een crowdsource navigatie-app met een gebruikersgemeenschap van zo’n 90 miljoen mensen wereldwijd. Volgens de website iMore is het grote verschil met Google Maps, de manier waarop Waze informatie van gebruikers inzet om een betere dienstverlening te bieden. Belangrijke functies zijn het automatisch aanbieden van omleidingen en meldingen wanneer je te hard rijdt. 3) Coyote (7261 recensies, 4,5 sterren) Ook de app Coyote biedt zogenaamde user-generated content aan. Onder meer snelheidscontroles, ongelukken en langzaam rijdend verkeer zijn beschikbaar via Coyote. De app is met 4,8 miljoen gebruikers wel een stuk kleiner dan Waze. 4) Sygic GPS Navigation & Maps (1828 recensies, 4,5 sterren) Sygic biedt niet alleen navigatie aan, maar ook offline kaarten en verkeersinformatie. Volgens hun beschrijving in de App Store, heeft de app zo’n 200 miljoen gebruikers. De offline 3D-kaarten en de mogelijkheid om informatie op de voorruit van je auto te tonen zijn enkele belangrijke functies die de app uniek maken. 5) ViaMichelin (667 recensies, 4,5 sterren) ViaMichelin is een app van het Franse bedrijf Michelin, de grootste bandenfabrikant ter wereld. Het bedrijf is tevens bekend van zijn restaurant- en toeristengidsen. Deze app biedt 3D-navigatie, toeristische informatie en geeft een schatting van je brandstofverbruik. 6) Navmii GPS Benelux, Offline Navigation and Traffic (610 recensies, 4,5 sterren) Navmii is alweer de derde navigatie-app in deze lijst, die slim gebruik maakt van data die andere gebruikers delen. De app heeft zo’n 1,5 miljoen actieve gebruikers. Net als zijn concurrenten biedt Navmii navigatie, meldingen van verkeerscontroles en berekent hij je verwachte aankomsttijd. Kaarten binnen de app zijn ook offline beschikbaar. 7) TimesUpp (385 recensies, 4,5 sterren) TimesUpp is een reisassistent die niet alleen kaarten en live verkeersinformatie aanbiedt, maar ook je agenda analyseert om je een persoonlijk reisadvies te geven. Speciale meldingen zorgen ervoor dat je op tijd op je bestemming arriveert. TimesUpp werkt samen met populaire navigatie-apps zoals Waze, TomTomGo, Apple Kaarten en Google Maps 8) Infos Radars (317 recensies, 4,5 sterren) Infos Radars is de eerste Frans-sprekende app die verkeersinformatie in België deelt op basis van gegevens van gebruikers. Net als zijn concurrenten, vind je in de app ongelukken en meldingen van snelheidscontroles. Ook kun je makkelijk incidenten op de weg naar vrienden doorsturen. 9) Inrix Traffic  (312 recensies, 4,5 sterren) Inrix Traffic is een verkeer, navigatie en parkeer-app die ervoor zorgt dat je ongelukken en afsluitingen kunt delen met andere gebruikers. Enkele functionaliteiten zijn: je verwachte aankomsttijd delen met vrienden en familie, prijzen van de goedkoopste parkeerplaatsen opzoeken en een indicatie krijgen van de verwachte verkeersdrukte. 10) CoPilot GPS (291 recensies, 4 sterren) Met CoPilot GPS heb je de beschikking over offline kaarten, inclusief handige plekken zoals restaurants en benzinestations. Je kunt de ingebouwde navigatie een week lang gratis uitproberen, voordat je beslist of je de app wilt upgraden.